Το πρώτο σύστημα ευφυούς γεωργίας SynField εγκαταστάθηκε στην πόλη Ibadan της Νιγηρίας. Το SynField παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης και καταγραφής των  περιβαλλοντικών και εδαφολογικών συνθηκών που επικρατούν στην επιλεγμένη περιοχή. Τα δεδομένα που συλλέγονται από τους αισθητήρες αποστέλλονται περιοδικά στη διαδικτυακή πλατφόρμα του SynField.  Έτσι, ο διαχειριστής έχει την δυνατότητα να παρατηρεί και να επιβλέπει απομακρυσμένα τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, όποτε θέλει, από όπου και αν βρίσκεται.

Η ανθεκτική κατασκευή του SynField το καθιστά κατάλληλο ακόμα και για τις δύσκολες καιρικές συνθήκες της Αφρικής. Πέρα από την αξιοπιστία του συστήματος, το SynField είναι και ενεργειακά αυτόνομο, καθώς έχει ενσωματωμένο ηλιακό συλλέκτη και μεγάλης χωρητικότητας επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Έτσι, μπορεί να λειτουργεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, απροβλημάτιστα.

Πρόσθετα συστήματα SynField θα εγκατασταθούν σε 6 συνολικά αφρικανικές χώρες (Κένυα, Αιθιοπία, Ουγκάντα, Ρουάντα, Καμερούν και Νιγηρία) επεκτείνοντας το δίκτυο του SynField σε 3 ηπείρους (Ευρώπη, Ασία και Αφρική).