Η ολοκληρωμένη λύση ευφυούς γεωργίας SynField ‘κερδίζει’ τους παραγωγούς της Ιταλίας. Δύο νέα συστήματα ευφυούς γεωργίας SynField εγκαταστάθηκαν σε ελαιώνα και σε αμπελώνα στη βόρεια Ιταλία. Κάθε σύστημα αποτελείται από έναν κεντρικό κόμβο SynField X3, ένα μετεωρολογικό σταθμό, ο οποίος καταγράφει τις κλιματολογικές συνθήκες (θερμοκρασία αέρα, σχετικής υγρασίας, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, ύψος βροχής), καθώς και έναν αισθητήρα θερμοκρασίας και υγρασίας εδάφους. Έτσι, το SynField συλλέγει περιβαλλοντικά και εδαφολογικά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, προσφέροντας πολύτιμες πληροφορίες στους καλλιεργητές. Τα δεδομένα που λαμβάνουν οι αισθητήρες αποστέλλονται περιοδικά στη διαδικτυακή πλατφόρμα του SynField, όπου ο διαχειριστής έχει την δυνατότητα να παρατηρεί και να επιβλέπει απομακρυσμένα τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, όποτε θέλει, από όπου και αν βρίσκεται.

Το πρώτο σύστημα ευφυούς γεωργίας SynField τοποθετήθηκε σε ελαιώνα μεγάλης έκτασης στην επαρχία forli-Cesena στη βόρεια Ιταλία, ενώ το δεύτερο σε αμπελώνα στην περιοχή Emilia-Romagna, στη βορειοανατολική Ιταλία, όπου καλλιεργούνται οι ποικιλίες Sangiovese και Trebbiano.

Τα συστήματα ευφυούς γεωργίας SynField έχουν ήδη εγκατασταθεί σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες όπως, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Δανία, Φιλανδία και Σερβία, ενώ αναμένεται να προστεθούν κι άλλα, στο άμεσο μέλλον καθώς το δίκτυο του SynField επεκτείνεται συνεχώς, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Αφρική.

Η εγκατάσταση του SynField στον Ελαιώνα
Ο κόμβος SynField X3 και η εφαρμογή SynField SynControl που λαμβάνει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο.
Η εγκατάσταση SynField στον ελαιώνα
Ο σύστημα ευφυούς γεωργίας SynField με τον μετεωρολογικό σταθμο