Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση ενός συστήματος SynField σε καλλιέργεια βιολογικών ακτινιδίων τύπου Haywald συνολικής έκτασης 10 στρεμμάτων στα Καλύβια Αγρινίου, στον νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Η εγκατάσταση αποτελείται από έναν μετεωρολογικό σταθμό (Davis) ο οποίος καταγράφει τις κλιματικές συνθήκες της θερμοκρασίας και σχετικής υγρασίας ατμόσφαιρας, την ένταση και κατεύθυνση ανέμου, το ύψος βροχής σε πραγματικό χρόνο και έναν αισθητήρα υγρασίας εδάφους 10HS (Meter group) που καταγράφει τα επίπεδα υγρασίας στην καλλιέργεια. Οι αισθητήρες αυτοί συνδέονται στον κεντρικό SynField κόμβο (SF-HN-Χ3) ο οποίος αποστέλλει τις μετρήσεις στη διαδικτυακή πλατφόρμα του SynField.

Μέσω της πλατφόρμας SynField, ο παραγωγός έχει την δυνατότητα να παρακολουθεί τις συνθήκες που επικρατούν στην καλλιέργεια σε πραγματικό χρόνο, την πρόβλεψη καιρού για τις επόμενες μέρες στην περιοχή του και να λαμβάνει ειδοποιήσεις άρδευσης  σύμφωνα τις ενδείξεις της υγρασίας. Παράλληλα, ορίζοντας αγροτικούς δείκτες όπως οι ημερήσιες και συνολικές ώρες ψύχους  και η εξατμισοδιαπνοή, ο παραγωγός ενημερώνεται για την κανονική διακοπή ληθάργου των ανθοφόρων οφθαλμών της καλλιέργειας (συμβαίνει όταν συμπληρωθούν 400 ώρες όπου η θερμοκρασία κυμαίνεται έως 7οC) και την απώλεια του νερού που επιτυγχάνεται από την επιφάνεια  του εδάφους και των φυτών με τη συνδυασμένη απώλεια νερού μέσω της διαπνοής. Ο παραγωγός μπορεί να λαμβάνει επιπλέον ειδοποιήσεις μέσω email ή SMS καταχωρώντας κανόνες που ως κριτήρια περιέχουν ενδείξεις από αισθητήρες, τιμές των αγροτικών δεικτών ή/και χρονικούς περιορισμούς.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την εγκατάσταση SynField στα Καλύβια Αγρινίου, καθώς και για τα πλεονεκτήματα της εφαρμογής της Γεωργίας Ακριβείας στις καλλιέργειες, στο πολύ ενδιαφέρον άρθρο στο site της κοινότητας Καλυβίων.