Μια νέα εμβληματική εγκατάσταση SynField πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, 27/05/2021. Το σύστημα ελέγχει από απόσταση γεώτρηση ροής 80 κυβικών μέτρων/ώρα και παρακολουθεί/ελέγχει έξυπνο δίκτυο άρδευσης 14 Υδραυλικών Βαλβίδων ελέγχου.

Η εγκατάσταση βρίσκεται στην Κατούνα, μια τοποθεσία κοντά στην Αμφιλοχία της Αιτωλοακαρνανίας. Διαθέτει ένα ζευγάρι κόμβων SynField X3 και είναι σε θέση, είτε χειροκίνητα είτε με βάση τους προσαρμοσμένους κανόνες όπως έχουν τεθεί στην Cloud πλατφόρμα SynField, να ελέγχει από απόσταση τη γεώτρηση, το οποίο παρέχει περίπου 80 κυβικά μέτρα/ώρα και ποτίζει μια περιοχή με καλαμπόκι/σιτηρά περίπου 1000 στρεμμάτων. Παράλληλα, η εγκατάσταση παρακολουθεί την πίεση στο δίκτυο άρδευσης ώστε να τη διατηρεί κάτω από 8 bar προς αποφυγή οποιαδήποτε ζημίας.

Μέσω της νέας Κάρτας Επέκτασης SynField - που μπορεί να οδηγήσει έως και 8 διακόπτες, χρησιμοποιώντας εξωτερικό μετασχηματιστή 24 VDC και ένα ζεύγος διακοπτών (SynRelays),  το σύστημα μπορεί να ελέγξει 12 καθεμία (σύντομα 14) Υδραυλικές Βαλβίδες ελέγχου υψηλής απόδοσης με έλεγχο σωληνοειδών και διάμετρο 4 ίντσες η καθεμία.

Τέλος, η εγκατάσταση παρακολουθεί και καταγράφει στο cloud τις περιβαλλοντικές συνθήκες του πεδίου, μέσω μετεωρολογικού σταθμού που μετρά την υγρασία, τη θερμοκρασία του αέρα, την κατεύθυνση του ανέμου, την ένταση και τη βροχόπτωση.